Concentració 3 de febrer de 2014

Immigrants i autòctons: tots a lluitar pels nostres drets!

Catorze anys després d’una regularització aconseguida a partir d’una important vaga de gana en 2001, en la qual es va comptar amb un gran suport solidari de moltíssims ciutadans i ciutadanes de Barcelona, els drets dels i les immigrants en l’estat espanyol continuen sent vulnerats per la Llei d’Estrangeria. Una llei que segueix causant sofriments i mort no solament en les aigües del Mediterrani, sinó al nostre propi país, on ja van 3 morts en el *CIE de Zona Franca.

Una Llei d’estrangeria que segueix generant la desigualtat social i jurídica. Que discrimina als immigrants privant-los de drets ciutadans com la llibertat de viatjar a altres països o de tornar al seu sota pena de perdre ajudes i papers, negant-los el dret a votar i ser votats Una Llei d’Estrangeria que unida a la política de retallades del PP està empitjorant durament les condicions de vida dels i les immigrants. Està augmentant el nombre de sense papers perquè en exigir un contracte de treball fa impossible la concessió de permisos inicials, la renovació, la reagrupació familiar. No parlem de nouvinguts sinó de persones amb  5, 8 i fins a 13 anys estada i treball (sigui o no clandestí) al nostre país a els qui se’ls neguen els papers i per això drets com el treball o l’habitatge.

Una política de retallades que priva de la sanitat a milers de persones perquè manquen de papers i a unes altres simplement perquè manquen d’ingressos, perjudicant així la salut de tota la població mentre les multinacionals de la sanitat privada s’enriqueixen. Una gestió de la crisi que criminalitza als i les immigrants, als i les persones sense treball, als i les desnonades,… augmentant la desigualtat social i fomentant el racisme. Per tots aquests motius la lluita dels tancaments segueix vigent. La solidaritat entre immigrants i autòctons segueix sent indispensable. Per tancar els *CIE, per aconseguir els papers per tots i totes, per garantir la sanitat universal i gratuïta, per acabar amb el racisme i aconseguir la igualtat de drets.

Per això us convoquem a sortir de nou junts al carrer, immigrants i autòctons, amb i sense papers, a lluitar junts per no pagar les conseqüències d’aquesta crisi econòmica de la qual som víctimes i els poderosos volen ser beneficiaris.

Per això aquest 23 de Febrer ens tenim a veure tots de nou en *Sant Jaume, en una concentració, en un dejuni que recordi el tancament i la vaga de gana del 2001 i avisi que si és necessari estem disposats a repetir-la.