Els refugiats i l’Europa del capital i la guerra

Aquest és un article que la Carme Giménez, en nom del Centre d’Acolliment, ha publicat a El Mirall del dia 25 de setembre de 2015

Gairebé 370.000 persones han arribat per la Mediterrània a Europa en el que portem de 2015, ja sigui fugint de la guerra o escapant de la fam i la misèria. Les causes de fugida comparteixen el mateix origen: els interessos de les grans potències econòmiques i les seves polítiques, vestides de venda d’armes, utilització de conflictes estratègics i la guerra, explotació de recursos… espoli, al cap i a la fi, de les riqueses de molts països per tal d’augmentar beneficis de qui té el domini del sistema econòmic en què vivim. I tot sense un bri de respecte pels drets humans.

Això ni és nou ni s’acaba, ja que els qui governen no tenen cap interès a capgirar la situació. I ara topem amb la hipocresia i la falsedat dels polítics que permeten, i promouen, aquesta situació, disfressats de defensors de la llibertat i les persones. Els mateixos que aproven lleis d’estrangeria, alcen murs amb ganivetes, inverteixen en exèrcits i Frontex, organitzen i permeten batudes racistes als barris… es declaren “acollidors” d’aquestes noves víctimes del capitalisme.

No sabem encara si arribaran a Santa Coloma refugiats de la guerra de Síria, ni quantes famílies seran; si tindran feina i casa, si se’ls empadronarà aquí… tot són incògnites. El que sí sabem des del Centre d’Acolliment és que seran benvinguts i que lluitarem amb ells pels seus drets, igual que ho fem pels qui han arribat abans, víctimes de la mateixa situació.   I ho farem acompanyats de moltes altres organitzacions, segurament les mateixes que ara fa uns quants anys ens vam mobilitzar en la primera Campanya contra l’Europa del Capital i la Guerra amb el lema “Som milions i el planeta no és vostre”.