20 anys de Centre

Aquest any 2013 ha fet 20 anys de la inscripció del Centre d’Acolliment al Registre d’Entitats de la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Ho vam celebrar amb una setmana completa d’activitats.
Us n’enganxem els vídeos. I podeu trobar les fotos aquí.

La setmana del 10 al 16 de juny vam celebrar 20 anys del Centre d’Acolliment. Amb l’ajuda d’altres entitats i de bons amics, vam poder organitzar dues xerrades a la biblioteca, amb la participació de l’Emiliana, el Javi, la Maria, el Jerome, l’Ibrahim, l’Àlex i el Fer.

La mateixa setmana vam dur a terme una gimcana al parc del motocròs, hi va haver molta participació de la gent del Centre; la majoria era la primera vegada que participava en una activitat d’aquesta mena.

Un cop arribat el cap de setmana, vam ocupar la plaça del Rellotge amb activitats contínues, des de dissabte a la tarda fins a diumenge al migdia, amb molta participació en totes les activitats.

La primera va ser els tallers de danses. Aquí també hem d’agrair la col·laboració de totes les persones talleristes, que majoritàriament van donar suport de manera desinteressada: vam tenir danses europees, xineses, salsa i dansa del ventre. La plaça es va omplir de gom a gom i la participació dels veïns i de molta altra gent va ser molt important.

Vam passar de les danses al concert de la mà de Sher-E-Punjab, un grup de ballarins del Punjab que porten molt de temps actuant a Barcelona. Els ballarins van venir a la plaça amb molt de temps, perquè cada un dels turbants representa més d’una hora de treball. La plaça era plena a vessar i així es va mantenir fins gairebé al final dels actes d’aquest dia.

Kenkeliba va ser el grup que va continuar amb el concert. Aquest grup  està format per gent de l’associació de senegalesos de Nou Barris. La percussió i danses d’aquest grup, que utilitza instruments genuïns de la seva terra, va animar els ànims al màxim.

La festa va acabar amb SotaTaulaKandela, rumba catalana per donar per acabar un dissabte ple d’activitat.

Diumenge 16 de juny, vam començar el dia amb jocs infantils, que vam poder tirar endavant amb la col·laboració desinteressada dels monitors del CE Puig Castellar i també amb la tasca dels monitors de Rellotge XXI. A més, van actuar els timbalers dels Draconaires, que ens van obsequiar amb una bona batucada. Mentrestant, anàvem preparant el dinar amb què volíem acabar la festa.

Mentre es feia el dinar, vam poder sentir la guitarra del Manolo i les cançons de l’Esmeralda, que ens van posar el fons musical de l’activitat. Finalment, després de dinar, vam repartir els certificats de les classes del centre.

Des del Centre d’Acolliment fem una valoració molt positiva de totes les activitats, tant per al suport que hem rebut per organitzar-lo (de l’Aitor, del Cèsar, de Fondo Comerç… com de totes les persones que hem anat anomentant a tot el text) com de la participació de la gent.